У США розповіли, чи нададуть Україні системи ППО "Залізний купол"

Білий Дім уточнює інформацію про постачання систем безпеки
У США розповіли, чи нададуть Україні системи ППО "Залізний купол"
Система ППО Фото: УНІАН
16 Вересня 2021, 11:11
читать на русском

Речниця Білого дому Дженніфер Псакі не підтвердила інформацію Politico про постачання Україні системи протиповітряної і протиракетної оборони (ППО) "Залізний купол".

Про це вона повідомила під час пресконференції в адміністрації президента США.

За її словами, їй необхідно уточнити інформацію про передачу системи "Залізний купол" Україна зі своєю командою.

Я ще маю уточнити цю інформацію. Я знаю, що ми заявляли про надання додаткової допомоги під час зустрічі президентів, але що стосується деталей, то я маю перевірити у команди, - сказала вона.

Нагадаємо, 15 вересня Офіс президента публікував повідомлення з посиланням на статтю Politico, що завдяки домовленостям, які були досягнуті під час візиту президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки, Україна може отримати нові системи протиповітряної та протиракетної оборони, зокрема систему Iron Dome ("Залізний купол").

Зазначалося, що відповідну поправку до проєкту оборонного бюджету на 2022 рік вніс конгресмен Скотт Франклін, і вона здобула двопартійну підтримку в Конгресі США. Згідно з поправкою, Міністерство оборони США має подати до Конгресу звіт, який включатиме варіанти потенційного продажу або передачі таких систем Україні.

Система Iron Dome, створена ізраїльською оборонною компанією Rafael у партнерстві з Raytheon, зарекомендувала себе як один з найефективніших засобів знищення ракет малої дальності. За даними військових, система Iron Dome збила близько 90% ракет, випущених по Ізраїлю за останні кілька років.

Читайте також

1