США готові допомогти Україні з озброєнням та у боротьбі з корупцією

Україні буде дуже важко збудувати життєздатну демократію без подолання внутрішніх криз
США готові допомогти Україні з озброєнням та у боротьбі з корупцією
Ентоні Блінкен (фото: ukrainian.voanews.com)
20 Січня 2021, 10:10
читать на русском

Кандидат на посаду держсекретаря США Ентоні Блінкен висловив готовність про допомогу Україні з внутрішніми загрозами: корупцією та браком інституцій. Про це повідомляє "Голос Америки".

За його словами, в Україні існує брак інституцій, які не дозволяють ефективно вести країну.

Якщо загрозою ззовні є Росія, то внутрішніми загрозами є корупція, брак інституцій, які можуть ефективно вести країну. І ми повинні допомогти українцям з цим також справитись, - сказав Блінкен.

Блінкен зазначив, що США повинні допомогти українцям справитись з внутрішніми проблемами, тому що навіть якщо успішно тримати Росію на відстані, але загроза всередині продовжуватиметься, Україні буде дуже важко збудувати життєздатну демократію.

Читайте також

Водночас кандидат на пост шефа Пентагону відставний генерал Ллойд Остін заявив про готовність підтримати Україну, зокрема в наданні військової допомоги у боротьбі проти Росії.

Про це йдеться в опублікованих у вівторок письмових відповідях на запитання членів комітету у справах збройних сил Сенату Конгресу.

Зазначається, що у разі затвердження кандидатури Остіна на пост глави Пентагону і за умови продовження прогресу в реформах у сфері управління та боротьби з корупцією я буду рішуче підтримувати зусилля щодо забезпечення підготовки, надання техніки та консультативної підтримки, щоб допомогти українським силам зберегти територіальну цілісність країни в умовах тривалої агресії з боку Росії.

Він наголосив, що "підтримує надання військової допомоги летальним озброєнням для забезпечення України необхідною технікою для самозахисту".

Нагадаємо, що Офіс президента України сподівається на підтримку США територіальної цілісності та суверенітету України, враховуючи військову допомогу.

1