У США схвалили надання фінансової допомоги Україні

Палата представників за відповідне рішення проголосувала 368 голосами
Головне
У США схвалили надання фінансової допомоги Україні
Палата представників США фото: DW
11 Травня 2022, 11:15
читать на русском

Палата представників Конгресу США схвалила надання допомоги Україні у розміні на понад 40 мільярдів доларів.

Про це повідомили в Reuters.

Палата представників Конгресу США у вівторок (ред. 10 травня) схвалила допомогу Україні на понад 40 мільярдів доларів, оскільки Конгрес намагається забезпечити надходження військової допомоги та посилити уряд у Києві, який бореться з російським вторгненням, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що за відповідний законопроєкт у Палаті представників проголосували 368 голосами, тоді як проти цього рішення - 57. Зокрема, всі голоси "проти" були від республіканців.

Цей законопроєкт захистить демократію, обмежить російську агресію та зміцнить нашу власну національну безпеку, але, головне, підтримає Україну, - сказала представниця Демократичної партії Роза ДеЛауро.

Таким чином на допомогу в безпеці, включаючи навчання, обладнання, зброю та підтримку, виділили шість млрд доларів. Своєю чергою 8,7 млрд доларів підуть на поповнення запасів американського обладнання, надісланого в Україну, а 3,9 млрд доларів на операції Європейського командування.

Законодавство дозволяє отримати додаткові 11 мільярдів доларів. Також виділять чотири млрд доларів на іноземне військове фінансування для підтримки України та інших країн.

Додали, що новий пакет також включатиме гуманітарну допомогу на п'ять млрд доларів для вирішення проблем продовольчої безпеки в усьому світі та майже дев'ять млрд доларів для фонду економічної підтримки України.

Нагадаємо, в понеділок, 9 травня, президент США Джо Байден підписав законопроєкт про ленд-ліз для України.

Читайте також

1