У США схвалили нові санкції проти Росії

Громадянам США заборонять мати справу з російськими суверенними борговими зобов'язаннями
Важливо
У США схвалили нові санкції проти Росії
Прапори Росії і США (фото: picabu)
24 Вересня 2021, 18:02
читать на русском

Палата представників США схвалила посилення санкцій проти Росії. Це сталося під час схвалення проєкту оборонного бюджету на наступний рік.

За ініціативу проголосували 316 членів конгресменів, проти виступили 113, повідомляє BBC.

У проєкт бюджету включили поправку, яка забороняє громадянам США проводити операції з російським суверенним держборгом на вторинному ринку.

Ця поправка забороняє громадянам США купувати або продавати знову випущені російські суверенні боргові зобов'язання не тільки на первинному, але і на вторинному ринку.

Таким чином, під заборону потраплять облігації в будь-якій валюті, випущені Центральним банком Росії, Фондом національного добробуту (ФНБ) і Федеральним казначейством з терміном погашення понад 14 днів.

Зазначається, що у проєкті оборонного бюджету також є поправка про рекомендації адміністрації президента США Джо Байдена розглянути введення санкцій відносно 35 росіян. У їх числі - прем'єр-міністр Михайло Мішустін, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, перший заступник керівника адміністрації президента Сергій Кирієнко, голова Центрвиборчкому Елла Памфілова, мер Москви Сергій Собянін, бізнесмени Роман Абрамович, Алішер Усманов, Олег Дерипаска, а також головний редактор телеканалу RT Маргарита Симоньян, телеведучий Володимир Соловйов, генеральний директор "Першого каналу" Костянтин Ернст та інші.

Також проєкт оборонного бюджету передбачає нові санкції проти "Північного потоку-2".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що санкції України проти російських чиновників та тимчасових службовців Криму є недієвими. На його думку, їх повинні вводити держави, які мають великий вплив на бізнес чи нерухомість можновладців Росії.

Читайте також