У США схвалили військову допомогу Україні на 300 млн доларів

Безпекову допомогу нашій країні у США збільшили на 50 мільйонів
Головне
У США схвалили військову допомогу Україні на 300 млн доларів
Білий дім, США (Фото: getty images)
24 Вересня 2021, 17:43
читать на русском

Палата представників США схвалила проєкт оборонного бюджету, який передбачає допомогу Україні у розмірі 300 млн дол.

Про це повідомляє "Голос Америки".

За даними видання, проєкт оборонного бюджету США (NDAA) на 2022 рік отримав 316 голосів "за" і 311 "проти" в Палаті представників США. За законопроєкт проголосували конгресмени від обох партій.

Затверджений документ визначає основні напрямки американської оборонної політики і встановлює оборонні видатки США на рівні 777,9 млрд дол.

Законопроєкт також передбачає надання 300 млн дол безпекової допомоги Україні, що включає збільшення програми на 50 млн дол, - йдеться у повідомленні.

Аби набути чинності, цей законопроєкт має бути схвалений Сенатом та підписаний президентом США (досьє Байдена).

 Мені приємно, що в оборонному законопроєкті Сенату передбачено продовження дії та збільшення безпекової допомоги для нашого союзника України, - заявив сенатор Роб Портман, який був одним з ініціаторів збільшення допомоги Україні.​

За його словами, безпекова ініціатива щодо України продовжує надавати союзникам США в Україні допомогу, "необхідну для захисту суверенної території - на суходолі, на морі та в повітрі".

Нагадаємо, раніше Комітет Сенату Конгресу США у закордонних справах підтримав законопроєкт про партнерство з Україною у сфері безпеки від 2021 роки (Ukraine Security Partnership).

Читайте також