У США створили робота, який косить траву, відганяє єнотів та патрулює майно вночі

Роботом можна керувати через додаток на смартфоні
У США створили робота, який косить траву, відганяє єнотів та патрулює майно вночі
Робот Yardriod (фото: Yardroid)
24 Листопада 2020, 05:07
читать на русском

Американська компанія Whirly Max Inc розробила робота Yardriod, який здатний автономно працювати на подвір’ї, виконуючи копітку роботу замість людини.

Про це повідомляє New Atlas.

Робот схожий на маленький танк. Він рухається за допомогою гусеничної стрічки та має відсіки для 1 літру води, гербіцидів та пестицидів. Yardriod оснащений лезами для косіння газону і баштою, яка може рухатися та закріплена на карданній передачі.

На башті є відеокамера, світлодіодні прожектори, листодуйка, а також три окремі сопла, які "стріляють" потоками води, гербіцидів і пестицидів.

Завдяки штучному інтелекту та функції бортового зору робот може самостійно косити газони за визначеним маршрутом. Висоту лез, які ріжуть газон, можна регулювати за допомогою супровідного додатка на смартфоні.

Читайте також

У компанії повідомили, що Yardroid має опцію режиму поливу рослин і "стріляє" в них потоками води за графіком. Робот також ідентифікує бур’ян та комах-шкідників і відразу реагує, розбризкуючи гербіциди чи пестициди. Бризки води можуть відлякати таких небажаних відвідувачів подвір’я, як єноти.

Робот здуває листя з тротуарів, здатний патрулювати майно вночі та надсилати звукове попередження, якщо помітить зловмисника. Крім того, Yardroid записує відео із зображенням підозрюваного і навіть обприскує його водою, якщо він відмовиться піти геть. У випадку викрадення робота власник може відстежити його місцеперебування у додатку за допомогою вбудованого GPS-пристрою.

Коли у пристрої закінчується вода, він паркується біля шланга в будинку, обладнаного спеціальним клапаном із сонячною батареєю, який автоматично заповнює резервуар для води. Відсіки для гербіцидів та пестицидів користувачі мають заправляти вручну. Вони також можуть керувати роботом самостійно в додатку.

Генеральний директор компанії Yardroid Ден Лубріч повідомив, що прототип продукту уже готовий, і дизайнери збирають дані для тренування його штучного інтелекту. Лубріч планує розпочати краудфандингову кампанію на початку наступного року, а комерційний випуск відбудеться приблизно в середині 2021-го. Роздрібна ціна становитиме приблизно 2500 доларів.

Нагадаємо, що голландські студенти створили повністю дійовий електричний автомобіль, який повністю виготовлений із відходів, зокрема з пластмаси, виловленої з моря, перероблених ПЕТ-пляшок та побутового сміття.

1