У США визнали вакцину Moderna від коронавірусу безпечною

Вакцина відповідає усім рекомендаціям
У США визнали вакцину Moderna від коронавірусу безпечною
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
15 Грудня 2020, 19:04
читать на русском
Співробітники Управління контролю за якістю продуктів та медикаментів США (FDA) визнали безпечною вакцину Moderna від коронавірусу.

Про це повідомляє CNBC.

Результати клінічних випробувань та дані про безпеку вакцини відповідають рекомендаціям щодо надання дозволу на використання вакцини для припинення коронавірусу, - заявили працівники регулятора.

Акції компанії зросли на 1,5% після оголошення новини.

Спеціальний комітет FDA ще має рекомендувати використання вакцини, яка була розроблена американською компанією Moderna, а сам регулятор схвалити її. Це формальне рішення очікують найближчими днями.

Читайте також

Зазначається, що минулого тижня комітет рекомендував використання вакцини, яка була розроблена компаніями Pfizer та BioNTech, а на наступний день її схвалив і FDA.

Нагадаємо, що у понеділок, 14 грудня, у США розпочалася кампанія з масової вакцинації проти коронавірусу.

Першою особою, яка отримала поза клінічними випробовуваннями щеплення вакциною, розробленою компаніями Pfizer і BioNTech, стала медсестра з Нью-Йорку Сара Ліндсей.

Як відомо, загалом уряд США замовив 100 мільйонів доз вакцини BioNTech/Pfizer, яку Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) схвалило за терміновою процедурою. Нею зможуть вакцинувати людей віком від 16 років.

1