У США закликали своїх громадян якнайшвидше залишити територію росії

Заява посольства пов'язана з оголошеною путіним мобілізацією
У США закликали своїх громадян якнайшвидше залишити територію росії
Прапори Росії і США (фото: picabu)
28 Вересня 2022, 15:31
читать на русском

Посольство США у росії закликало громадян Америки терміново залишити територію російської федерації.

Про це йдеться у заяві на сайті дипвідомства.

У посольстві кажуть, що громадяни США, хто проживає або подорожує по росії, повинні негайно залишити рф, поки залишаються обмежені варіанти комерційних поїздок.

21 вересня російський уряд розпочав мобілізацію своїх громадян до збройних сил на підтримку свого вторгнення в Україну. росія може відмовити громадянам з подвійним громадянством визнавати громадянство США, відмовити їм у доступі до консульської допомоги США, перешкодити їх виїзду з росії та призвати громадян із подвійним громадянством на військову службу. Варіанти комерційних рейсів наразі вкрай обмежені та часто недоступні за короткий термін. Наземні маршрути на автомобілях і автобусах ще відкриті. Якщо ви хочете покинути Росію, вам слід якомога швидше зробити це самостійно. Посольство США має серйозні обмеження щодо надання допомоги громадянам США, і умови, включно з варіантами транспортування, можуть раптово стати ще більш обмеженими, - йдеться у заяві.

Також громадян США закликали не планувати поїздки до рф.

У посольстві просять американців не брати участі у будь-яких політичних чи соціальних протестах та не фотографувати силовиків, бо "на росії не гарантується право на мирні зібрання та свободу слова".

Нагадаємо, у липні Посольство США в Україні закликало американських громадян, які перебувають у нашій країні, негайно виїхати.