У США затримали чоловіка, який планував вбити Байдена

Чоловік також планував теракт в людному місці та зберігав дитячу порнографію
У США затримали чоловіка, який планував вбити Байдена
Джо Байден (фото: The Guardian)
24 Жовтня 2020, 23:00
читать на русском

Поліція Сполучених Штатів Америки затримала чоловіка, якого підозрюють у намірі вбити кандидата у президенти США від Демократичної партії Джо Байдена.

Про це повідомляє The Guardian.

Згідно з документами федерального суду, чоловіка затримали в штаті Північна Кароліна, коли він залишив фургон зі зброєю і вибухівкою біля банку. В ході розслідування з'ясувалося, що затриманий, можливо, мав намір убити кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена, планував теракт в людному місці, а також зберігав дитячу порнографію.

Співробітники банку повідомили в Федеральне бюро розслідувань про підозрілий фургон. Правоохоронці обшукали машину і знайшли в ній гвинтівку, пістолет, боєприпаси, вибухівку, 509 тис. доларів готівкою, а також книги з виживання, виготовлення бомб, саморобної зброї, ісламу, малюнки свастик і літаків, які врізаються в будівлі.

Пізніше чоловік прийшов в банк і запитав, де його фургон. Співробітники банку викликали поліцію і чоловіка затримали. Пізніше у нього знайшли ще зброю, а також підроблені водійські права. Правоохоронці знайшли на його комп'ютері фото і відео з дитячою порнографією.

Читайте також

Було встановлено особу підозрюваного, ним виявився Олександр Гіллель Трейсман.

Офіцер поліції США та Об'єднаної оперативної групи з питань тероризму засвідчив, що обшук електронних пристроїв і облікового запису Трейсмана показав хронологію пошукових запитів в Інтернеті з березня по травень цього року. Він  шукав інформацію про домашню адресу Байдена, закони штату про зброю, деталі гвинтівки та окуляри нічного бачення.

Офіцер також повідомив, що під час обшуку виявлено мем, який Трейсман розмістив у квітні з написом "Чи слід вбивати Джо Байдена?", а також придбання AR-15 у Нью-Гемпширі, згідно з документом. Він також заявив, що під час обшуку встановлено, що Трейсман їздив до ресторану швидкого харчування на відстані чотирьох миль (6 км) від будинку Байдена, а також написав примітку в записах, що закінчується словом "стратити".

Також у мобільному телефоні чоловіка було знайдено відео, зняте у квітні, коли він їхав біля курорту та казино Mandalay Bay в Лас-Вегасі, де в результаті масової стрілянини загинули 58 людей та більше 800 постраждали на концерті під відкритим небом у 2017 році.

Зазначається, що в телефоні знайшли записи про планування стрільби на Різдво або "чорну п'ятницю" в одному з торгових центрів.

Щодо звинувачень у зображеннях жорстокого поводження з дітьми, повідомляється, що під час обшуку у трьох ноутбуках, трьох жорстких дисках, додатковому мобільному телефоні та флеш-накопичувачі знайдено 1248 відео, 6721 зображення вмісту, що стосується жорстокого поводження з дітьми, та 637 відео та зображень, що містять садизм та/або мазохізм.

Читайте також

Нагадаємо, що у США 22 жовтня відбулися фінальні дебати кандидатів у президенти США – чинного президента Дональда Трампа від Республіканської партії та кандидата від демократів Джо Байдена.