Вибори в США: Трамп і Байден провели заключні дебати

Опитування показали, що чинний президент відстає від Байдена на 8%
Вибори в США: Трамп і Байден провели заключні дебати
Джо Байден і Дональд Трамп (фото: з відкритих джерел)
23 Жовтня 2020, 10:29
читать на русском

У США 22 жовтня відбулися фінальні дебати кандидатів у президенти США – чинного президента Дональда Трампа від Республіканської партії  та кандидата від демократів Джо Байдена.

Про це повідомило Reuters.

Теледебати тривали 90 хвилин і і були впорядкованіші, ніж перші. Все тому, що модератор вимикав мікрофон кандидата, який на той час не розмовляв.

Трамп, який відстає у більшості опитувань громадської думки, відстоював свої методи боротьби з пандемією коронавірусу, яка була однією з основних тем дискусії. За його словами, американці "вчаться жити" з вірусом і матимуть вакцину до кінця року, бо він закликав відкрити бізнес та зберегти економіку.

За словами Байдена, то з поширенням короновірусної пандемії Трамп не планує зупиняти "темну зиму" смертності від коронавірусу.

Близько 220 000 американців загинули. Якщо ви не чуєте нічого іншого, я кажу сьогодні ввечері, почуйте це, – наголосив кандидат від демократів.

Байден зазначив, що "той, хто відповідальний за стільки смертей, не повинен залишатися президентом Сполучених Штатів Америки".

Колишній віцепрезидент також відкинув звинувачення у тому, що він знову закриє всю країну через пандемію, заявивши, що натомість він буде застосовувати набагато більш науковий підхід.

Під час дебатів Трамп назвав Байдена "корумпованим" політиком і заявив про зв’язки самого кандидата та його сина Хантера з українською енергетичною компанією Burisma.

Роль Хантера Байдена у раді директорів української компанії піддалася черговому розгляду у США після звинувачень Трампа, які, на його думку, є свідченнями корупції.

Читайте також

Під час дебатів Байден зазначив, що його син не робив нічого недоречного, працюючи на Burisma. Потім він пішов у наступ, сказавши, що Трамп був під загрозою імпічменту через його стосунки з Україною. Байден також зазначив, що звинувачення проти його сина неодноразово розслідувалось і не пов’язувало його до жодних протиправних дій. Кандидат від демократичної партії також поставив під сумнів ділові зв’язки Трампа.

Дебати також охопили теми національної безпеки, безпеки виборів, Китаю, імміграції, кліматичних змін та енергетики, економіки.

Дебати мали місце тоді, поки порівняно невелика кількість виборців ще не визначилася, за кого віддати свій голос, і опитування показують, що чинний президент відстає від Байдена приблизно на 8 відсотків. Але Трамп все ще має шанси на перемогу, завоювавши більшість у Колегії виборців та забезпечивши перемогу у кількох штатах.

Рекордні 47 мільйонів американців уже віддали голоси. Це більше, ніж на попередніх виборах у 2016 році.

Читайте також

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп заявив, що забезпечить мирний перехід влади у разі своєї поразки на виборах, які відбудуться 3 листопада.

1