У США змінили правила президентських дебатів після того, як Трамп 71 раз перебив Байдена

Таким чином хочуть запобігти тому, що кандидати могли постійно перебивати одне одного
У США змінили правила президентських дебатів після того, як Трамп 71 раз перебив Байдена
Джо Байден і Дональд Трамп (фото: УНН)

Комісія з президентських дебатів у Сполучених Штатів Америки ухвалила нові правила, за якими мікрофон одного кандидата в президенти будуть відключати під час виступу іншого.

Про це повідомляє CNN.

Таким чином хочуть запобігти тому, що кандидати могли постійно перебивати одне одного.

Ухвалили зміни через те, що перші дебати кандидатів у президенти “перетворилися у хаос”, коли президент Трамп часто перебивав колишнього віцепрезидента Байдена. За підрахунками The Washington Post, за 90 хвилин дебатів Трамп 71 раз перебив свого опонента, натомість Байден встиг перебити лише 22 рази.

За новими правилами на початку кожного з шести сегментів дебатів обидвом кандидатам надаватимуть по дві хвилини, щоб відповісти на запитання. На цей час мікрофон опонента відключатимуть. Під час подальшого обговорення працюватимуть мікрофони обидвох кандидатів.

Нагадаємо, 30 вересня Трамп і Байден провели перші передвиборні дебати які згодом перетворились на публічні негативні висловлювання й перекрикування. У перші ж хвилини дебатів, коли розглядалася тема призначення судді Верховного суду, Дональд Трамп почав голосно переривати Джо Байдена. Своєю чергою, Байден заявив: "Важко і слово сказати, коли поруч стоїть клоун".

Американці назвали ці дебати “чи не найгіршою дискусією за всі часи”.

Після дебатів чинний президент США республіканець Дональд Трамп почав відставати від свого опонента демократа Джо Байдена у рейтингах.

1