У США з`явилися тести на COVID-19, які можна робити вдома

Результати такого тесту готові за пів години
У США з`явилися тести на COVID-19, які можна робити вдома
тест на коронавірус (Фото: МОЗ США)
19 Листопада 2020, 01:00
читать на русском

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США дозволило використання в екстрених випадках швидкого тесту на COVID-19 для самоперевірки в домашніх умовах.

Про це повідомляє  пресслужба Управління.

Хоча діагностичні тести COVID-19 дозволені для збору матеріалів для дослідження вдома, це перші тести, які можна робити самостійно та отримувати результати в домашніх умовах, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що набір для тестування Lucira COVID-19 All-In-One Test Kit - це одноразовий молекулярний тест, призначений для виявлення нового коронавірусу SARS-CoV-2, що викликає COVID-19.Тест продається тільки за рецептом лікаря.

Дослідження робиться шляхом взяття мазка з носоглотки. Потім тампон опускають у флакон, а флакон - у тестовий пристрій. Через 30 хвилин результат з'являється на дисплеї тестової установки.

В Управлінні також попередили, що цей тест можна проводити самостійно тільки людям старше 14 років.

Читайте також

Нагадаємо, Бюджетний комітет Верховної ради підтримав виділення 2 мільярдів гривень на боротьбу з коронавірусом з COVID-фонду. Майже половину коштів спрямують на придбання експрес-тестів на коронавірус. Так, на придбання експрес-тестів, які насамперед хочуть передати сімейним лікарям, мобільним бригадам та швидкій допомозі планують витратити 1 млрд гривень. Ще 896 млн гривень може піти на забезпечення киснем ліжок у стаціонарах всіх областей.