У Сумах для дітей ввели комендантську годину

З 22:00 до 06:00 діти мають перебувати вдома, а не на вулиці
У Сумах для дітей ввели комендантську годину
Діти у котокафе (фото: УНІАН)
15 Липня 2021, 10:36
читать на русском

У Сумах вирішили обмежити перебування дітей на вулиці та в громадських місцях з 22:00 до 06:00. Комендантська година стосується дітей віком до 16 років.

Про це йдеться у повідомленні Сумської міської ради.

Міська рада ухвалила рішення про комендантську годину задля профілактики правопорушень серед дітей та молоді, запобігання вживання алкоголю та слабоалкогольних напоїв, продаж підліткам спиртних напоїв та втягнення їх у пияцтво.

Відповідно до рішення, дітям до 16 років без присутності одного з батьків чи іншого законного представника, або людини, яка супроводжує та несе персональну відповідальність, забороняється перебувати у:

  • закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг,
  • закладах громадського харчування,
  • на вулицях,
  • інших громадських місцях Сумської міської територіальної громади.

У цей проміжок часу власники закладів та уповноважені ними особи можуть вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують їхній вік.

Рішення продиктоване турботою про здоров’я та безпеку дітей. Йдеться про заборону перебування в певних місцях у вечірні та нічні години без супроводу дорослих, – прокоментував рішення міський голова Олександр Лисенко.

У разі виявлення порушень, батьків або осіб, що їх замінюють, притягатимуть до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством. Рішення набирає чинності з моменту публікації.

Нагадаємо, що голова Комітету з конституційного права Асоціації правників України Микита Жуков вважає, що міська влада не може самостійно вводити комендантську годину, оскільки це обмежує права громадян на свободу пересування та місцеперебування.

Читайте також