У Таджикистані звільнили заступника міністра, який не розрізняв Південну і Північну Корею

Чиновник зганьбився під час пресконференції за участі представників ВООЗ і ЮНІСЕФ
У Таджикистані звільнили заступника міністра, який не розрізняв Південну і Північну Корею
Самаріддін Алізоду (Фото: Радіо Свобода)
1 Квітня 2021, 23:10
читать на русском

У Таджикистані звільнили заступника міністра охорони здоров’я і соціального захисту населення Самаріддіна Алізоду, який під час пресконференції переплутав Північну і Південну Корею.

Про це повідомило джерело таджицької служби Радіо Свобода.

Журналістам стало відомо, що 18 березня відбувалася спеціальна пресконференція за участю представників Всесвітньої організації охорони здоров’я та ЮНІСЕФ, присвячена застосуванню вакцини AstraZeneca у Таджикистані.

Алізода спочатку не зміг згадати ім’я постійного представника ВООЗ і представника ЮНІСЕФ у Таджикистані, після цього, кажучи про вакцини інших держав, він переплутав Південну Корею з Північною. На зауваження присутніх він відреагував так: "Яка різниця – Північна чи Південна, Корея і є Корея!"

Зазначається, що Алізоду призначили на посаду в травні 2020 року. До призначення він працював начальником Держслужби санепідемнагляду Таджикистану, директором Державної установи "Медико-профілактичний медичний інститут Таджикистану" Міністерства охорони здоров’я і соцзахисту.

Нагадаємо, у січні в Таджикистані парламент одноголосно ухвалив законопроєкт "Про військову службу і військові обов'язки", згідно з яким отримати військовий квиток можна буде не тільки після служби в армії, але і після проходження місячного платного курсу.