У Токіо волонтери відмовляються працювати на Олімпійських іграх

Волонтери бояться підчепити коронавірус
У Токіо волонтери відмовляються працювати на Олімпійських іграх
Олімпіада в Токіо (Фото: picabu)
4 Червня 2021, 00:03
читать на русском

Приблизно 10 тисяч із 80 тисяч волонтерів відмовилися працювати на  Олімпійських іграх у Токіо через страх заразитися коронавірусом.

Про це повідомляє Kyodo News.

В оргкомітеті вважають, що зменшення кількості основної безплатної робочої сили не завадить проведенню Олімпіади.

Зазвичай волонтери отримують спеціальну форму, а також їжу в ті дні, коли вони працюють. Також їм оплачують щоденні поїздки додому й на роботу, тобто до місць проведення Олімпіади. Волонтери можуть бути екскурсоводами для міжнародних організацій або працювати у пунктах допомоги в селищі спортсменів.

В оргкомітеті Олімпіади повідомили, що перша тисяча волонтерів відмовилась від участі наприкінці лютого. Kyodo пише, що частина волонтерів також відсіялася через сексистські висловлювання експрезидента оргкомітету Йоширо Морі.

Крім того, японський телерадіомовник NHK повідомив, що лікарі відмовляються від роботи на Олімпійських та Паралімпійських іграх. Деякі з них пояснюють це завантаженістю на основній роботі. Наразі оргкомітет шукає їм заміну.

Нагадаємо, голова Спілки японських лікарів Наото Уеяма заявив, що проведення Олімпійських ігор в Токіо цього літа, коли десятки тисяч людей з усього світу зберуться в одному місці, може призвести до появи "олімпійського" штаму коронавірусу.

Читайте також

1