У Японії готуються до проведення Олімпіади наступного літа незважаючи на пандемію

У березні 2021 року тут проведуть тестові спортивні змагання
У Японії готуються до проведення Олімпіади наступного літа незважаючи на пандемію
Оліміпіада (Фото з відкритих джерел)
11 Листопада 2020, 01:00
читать на русском

Організатори літньої Олімпіади в Токіо, яку через пандемію коронавірусу перенесли з 2020 на 2021 рік, оголосили, що продовжують підготовку, а у березні 2021 року проведуть тестові змагання на олімпійських об'єктах.

Про це повідомив представник оргкомітету Олімпійських ігор, передає "Інтерфакс-Україна".

Наразі організатори обговорюють з японським урядом та владою Токіо, як убезпечити учасників і глядачів від COVID-19.

Зазначається, що думка про проведення Олімпіади з`явилася у японської влади після успішного проведення міжнародного турніру зі спортивної гімнастики 8 листопада, який відбувався за присутності глядачів.

Всі учасники до початку змагань пройшли карантин у номерах готелю, їм щодня робили тести на COVID-19.

Очікується, що президент МОК Томас Бах прибуде в Токіо наприкінці листопада, щоб обговорити з організаторами відкриття Олімпіади 23 липня 2021 року. Японська влада наполягає на готовності до проведення такого масового заходу.

За даними The Guardian, серед заходів, які розглядає робоча група, — збільшення часу перебування спортсменів за межами олімпійського містечка, де їх регулярно тестуватимуть на COVID-19, а також обмеження кількості глядачів, персоналу та спортсменів, що беруть участь в одному змаганні.

Як відомо, у березні прем'єр-міністр Японії Абе Шіндзо попросив про відтермінування 32-их Літніх Олімпійських ігор на один рік через пандемію коронавірусу. МОК погодився з пропозицією прем'єра.

Перенесення ігор відбулося вперше в історії Олімпіади: раніше змагання лише скасовували в 1916, 1940 і 1944 роках через світові війни.

Читайте також

Нагадаємо, нещодавно заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар обговорив з послом Японії Такаші Кураі питання ядерного роззброєння, протидію кіберзагрозам та співпрацю у безпековій сфері.