У Туреччині вакцину від коронавірусу власного виробництва випробували на міністрі (відео)

Міністр економіки став одним із добровольців у випробовуваннях нового препарату
У Туреччині вакцину від коронавірусу власного виробництва випробували на міністрі (відео)
Міністр промисловості Туреччини Мустафа Варанк під час щеплення вітчизняною вакциною Фото: Mustafa Varank / Facebook
20 Квітня 2021, 01:00
читать на русском

Міністр промисловості Туреччини Мустафа Варанк став одним із добровольців під час випробування вакцини вітчизняного виробництва проти коронавірусу.

Новину повідомила газета Hürriyet і опублікувала відповідне відео. відео.

Щеплення міністру робили в прямому ефірі при журналістах.

Це початок перших досліджень на людях… До волонтерів, які взяли участь у першій фазі, виявляють підвищену увагу, — розповів міністр.

Варанк повідомив, що пройшов загальне обстеження стану здоров’я до щеплення та не мав побічних симптомів після отримання першої дози вакцини, окрім незначного болю в місці щеплення.

 

Препарат, який йому вкололи, не вимагає наднизьких температурних умов. Його можна зберігати за стандартної температури холодильнику.

Як повідомив міністр, зараз на різних етапах дослідження перебувають сім вакцин, розроблених турецькими науковцями в різних установах.

Варанк закликав громадян вакцинуватися, а також долучатися до волонтерів у межах дослідження вакцин турецького виробництва.

Читайте також

Довідка: У Туреччині підтвердили 4,2 мільйона випадків COVID-19, з них 35,9 тисячі - летальні.

З 14 січня у країні розпочалася масова вакцинація проти коронавірусу.

З 14 квітня щонайменше на два тижні у Туреччині посилили карантин на тлі збільшення кількості випадків COVID-19. Там запровадили комендантську годину для всіх, окрім туристів. Готелі зможуть працювати, проте ресторани в таких закладах зможуть обслуговувати лише гостей, які там проживають.

1