Жорсткий локдаун ввели у Туреччині та Нідерландах

Людей закликають не виходити з дому та не приймати у себе гостей
Жорсткий локдаун ввели у Туреччині та Нідерландах
Карантин, локдаун Фото: Jesse Yelin: Pexels
15 Грудня 2020, 09:51
читать на русском

Нідерланди переходять на режим загальної ізоляції. Про таке оголосив прем'єр-міністр країни Марк Рютте.

За його словами, режим загальної самоізоляції почне діяти 15 грудня і триватиме не менше п'яти тижнів - до 19 січня. У Нідерландах будуть закриті всі магазини, крім тих, де продають життєво важливі продукти. У цей період також будуть закриті музеї та театри, парки атракціонів і зоопарки, казино і сауни, приміщення для занять спортом, точки громадського харчування, перукарні, салони краси і тату-салони.

Читайте також

Школи та університети перейдуть на дистанційне навчання з середи, 16 грудня, передає Reuters.

Влада закликала мешканців Нідерландів не виходити з дому без необхідності та не приймати у себе гостей.

Що стосується поїздок за кордон, уряд Нідерландів рекомендує утриматися від планування подорожей без крайньої потреби до середини березня.

Також стало відомо, що президент Туреччини Тайіп Ердоган оголосив про введення цілодобового комендантської години в Туреччині на новорічні свята, з 21.00 31 грудня до 05.00 4 січня.

Читайте також

Як повідомляє Daily Sabah, влада Туреччини вирішила ввести комендантську годину на новорічні свята, щоб стримати поширення коронавірусу.

Раніше Ердоган оголосив про нові обмежувальні заходи. Лазні, сауни, басейни, спортзали з 15 грудня зупинили роботу, в торгові центри пропускають певну кількість відвідувачів і тільки по цифровому коду. Комендантська година діє з 21.00 до 5.00 в робочі дні, а також з 21.00 п'ятниці до 5.00 понеділка. Раніше в країні була припинена робота кафе і ресторанів, крім обслуговування на винос.

Нагадаємо, федеральний уряд Німеччини та уряди земель домовилися про запровадження жорстокого локдауну в країні вже з 16 грудня. Обмеження діятимуть щонайменше до 10 січня.

1