У Німеччині запроваджують жорсткий локдаун

У країні закриють більшість магазинів, школи та дитячі садки
У Німеччині запроваджують жорсткий локдаун
Карантин, локдаун (фото: Pexels)
14 Грудня 2020, 07:12
читать на русском

Федеральний уряд Німеччини та уряди земель під час екстреної наради у неділю, 13 грудня, домовилися про запровадження жорстокого локдауну в країні вже з 16 грудня. Обмеження діятимуть щонайменше до 10 січня.

Метою заходів є стримати поширення коронавірусної інфекції, повідомляє Deutsche Welle.

Ми змушені діяти і діємо зараз, - сказала після наради канцлерка Німеччини Анґела Меркель.

Вона заявила, що завданням уряду завжди було уникнення перевантаження системи охорони здоров'я. Водночас Меркель визнала, що заходи, які запроваджують, суттєво позначаться на святкуванні Різдва та Нового року.

Читайте також

У період локдауну в країні будуть закриті більшість магазинів, за винятком продовольчих та тих, які продають товари щоденного попиту. Також залишаться відкритими аптеки і банки. Не працюватимуть під час локдауну перукарні, салони краси та інші схожі підприємства сфери послуг.

Також уряд рекомендує компаніям за можливості оголосити канікули на час локдауну. Водночас уряд вирішив розширити фінансову допомогу підприємствам.

Зустрічатися під час локдауну можна максимально п'ятьом людям із двох домогосподарств. Це обмеження дещо послаблять на час святкування Різдва. Богослужіння у храмах дозволять, але без співів та з дотриманням жорстких гігієнічних заходів.

Читайте також

Крім того, буде заборонено вживання алкогольних напоїв у громадських місцях. За порушення цієї заборони передбачені штрафи. Також заборонять продаж піротехніки. Таким чином, Новий рік німці зустрічатимуть без традиційних феєрверків.

Нагадаємо, з 2 листопада у Німеччині діє "м'який локдаун". Однак він не дав бажаного результату.

1