В Німеччині проходить анімаційний протест проти карантину

Також проходить виступ митців
В Німеччині проходить анімаційний протест проти карантину
Працівники культури влаштували в Берліні протест / Фото: Ольга Танасійчук. Укрінформ
10 Грудня 2020, 13:35
читать на русском
Працівники культури в Німеччині провели акцію протесту проти заборони працювати в умовах пандемії і вимагають подальшої державної фінансової допомоги.

Про це повідомляє Укрінформ.

Перед Бранденбурзькими воротами в центрі німецької столиці організатори встановили макет Tyrannosaurus-Rex, труну Культурі та влаштували виступ митців, - йдеться в повідомленні.

За словами художників, ситуація з локдауном є для креативної індустрії руйнівною і вимагають від держави подальшої фінансової допомоги.

Обіцяна в листопаді допомога ще не надійшла, і ми не маємо засобів для існування, - зазначають вони.

Читайте також

Нагадаємо, що наприкінці жовтня у Берліні вже проходила акція протесту артистів, музикантів, менеджерів, інших працівників івентіндустрії. Тоді в заході взяли участь близько 10 тис. осіб. Локдаун, який діє в Німеччині з листопада, може стати крахом для багатьох колективів. У галузі зайняті майже 1,5 млн людей.

8 грудня Національна академія наук "Леопольдіна" в Німеччині закликала уряд запровадити жорсткі обмеження контактів на Різдвяні свята.

Також вони рекомендують  з 14 грудня звести до мінімуму контакти у професійній та приватній сферах. Пропонується раніше розпочати різдвяні канікули у закладах освіти та продовжити їх до 10 січня; групову діяльність у сферах культури та спорту слід припинити зовсім. Науковці також наполягають на закритті всіх магазинів, окрім тих, що задовольняють щоденні потреби жителів.

1