Зеленський попросив у Німеччини вакцину проти COVID-19

Вакцина наразі розробляється в межах міжнародного фонду COVAX
Зеленський попросив у Німеччини вакцину проти COVID-19
Володимир Зеленський (фото: пресслужба Офісу президента)
10 Листопада 2020, 18:22
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, у якої попросив допомогти з постачанням вакцини проти коронавірусу в Україну.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що лідери обох країн обговорили ситуацію в Україні та ФРН у зв’язку з погіршенням епідемічного стану через другу хвилю пандемії COVID-19.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) попросив про розширення доступу України до вакцини проти коронавірусної інфекції, яка наразі розробляється в межах міжнародного фонду COVAX.

Ми вітаємо прорив, якого вдалося досягти німецькій фірмі BioNTech спільно з американською компанією Pfizer у розробці вакцини від коронавірусу. Це дуже обнадійлива новина. Просив би вашого сприяння у врахуванні інтересів України при плануванні поставок вакцини від коронавірусу, – зазначив український чільник.

Сторони домовилися про подальшу координацію зусиль для подолання наслідків пандемії.

Читайте також

Нагадаємо, що Європейська комісія планує закупити близько 300 мільйонів доз вакцини проти коронавіруса розробки Pfizer і BioNTech.

Раніше виробники вакцини проти коронавірусу Pfizer та їхній німецький партнер BioNTech заявили, що їхня вакцина проти COVID-19 показує значно кращі результати, ніж більшість експертів сподівалися, і на 90% ефективніша.

1