У Великій Британії занепокоєні поширенням COVID-19 в супермаркетах

Громадян закликали дотримуватися карантинних правил безпеки
У Великій Британії занепокоєні поширенням COVID-19 в супермаркетах
Коронавірус (Фото автора Anna Tarazevich з Pexels)
11 Січня 2021, 12:44
читать на русском

У Великій Британії занепокоєні розповсюдженням коронавірусу в супермаркетах та магазинах через людей, які не носять захисних масок під час покупок.

Про це заявив міністр з питань розповсюдження вакцин проти COVID Надхім Захаві, передає Reuters.

Ми стурбовані тим, що, наприклад, у супермаркетах нам потрібно переконатись, що люди насправді носять маски й дотримуються односторонньої системи, - зазначив Захаві.

Водночас міністр з питань розповсюдження вакцин проти COVID не вказав, що супермаркети повинні відповідати за дотримання карантинних правил, а не приватні особи. Захаві закликав кожного дотримуватися цих правил, оскільки вони існують, щоб спробувати переконатися, що люди контролюють вірус.

Найголовніше, що потрібно зробити зараз, це дотримуватися правил під час походів у супермаркет, - додав він.

Міністр зауважив, що супермаркети виконали "надзвичайну роботу", оскільки вони обслуговують громадян та пропонують приміщення для розгортання вакцинації проти коронавірусу.

Читайте також

Нагадаємо, що у зв'язку із введенням зимового локдауну в Україні від 8 по 24 січня супермаркети заклеїли червоними стрічками стелажі зі шкарпетками та дитячими іграшками, посилаючись на постанову Кабінету міністрів.

Водночас міністр охорони здоров'я України Максим Степанов (досьє Максима Степанова) заявив, що українці мали достатньо часу, аби підготуватися до 14-денного жорсткого карантину.

Читайте більше у нашому матеріалі: Січневий локдаун: чому заклеєні вітрини не поборють коронавірус.

1