У Великій Британії з'явився представник з питань прав ЛГБТ-меншин

Новий спецпредставник займатиметься захистом прав сексуальних меншин
У Великій Британії з'явився представник з питань прав ЛГБТ-меншин
Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон (фото: REUTERS/Toby Melville)
18 Травня 2021, 04:13
читать на русском

У Великій Британії з'явилася нова посада - спеціальний представник з питань прав сексуальних меншин. Її заснував прем'єр-міністр Борис Джонсон, а посаду обійме член палати лордів британського парламенту Нік Герберт.

Про це повідомила пресслужба глави уряду.

Я завжди був надзвичайно гордий тим, що живу в країні, яка є однією з найпрогресивніших і ліберальних у питанні прав ЛГБТ. Можливість любити того, кого хочеться, - це ключова британська цінність і важливий елемент будь-якої демократії, - зазначив Джонсон.

Новий спецпредставник займатиметься захистом прав ЛГБТ-спільноти всередині країни та за кордоном. Герберт стане одним з організаторів міжнародної конференції "Бути собою - це безпечно", яка відбудеться наступного року в Лондоні.

Нік Герберт від 2009 року перебуває у шлюбі з адвокатом Джейсоном Ідсом. Від 2015 по 2019 роки був членом палати громад від Консервативної партії. За пропозицією прем'єр-міністра Бориса Джонсона йому присвоїли титул барона Саут-Даунського, після чого Герберт став довічним членом палати лордів.

Нагадаємо, Європейський парламент оголосив територію Європейського союзу простором свободи для представників ЛГБТ-спільноти.

Читайте також

1