У вересні в Україні закінчується приймання заяв на отримання субсидій

Для отримання субсидії необхідно заповнити заяву і декларацію про доходи
У вересні в Україні закінчується приймання заяв на отримання субсидій
Субсидії (Фото: ТСН)
31 Серпня 2021, 14:24
читать на русском

У вересні закінчується термін подання заяв на отримання житлових субсидій від громадян, які раніше ними не користувалися, або яким вони не продовжились автоматично.

Про це повідомили у Мінсоцполітики.

У вересні слід подати заяву всім тим, хто хоче встигнути оформити документи й отримати виплати за період з травня цього року.

Як відомо, автоматично не перепризначили субсидії тим, кому вона надавалась у безготівковій формі, була призначена за місцем фактичного проживання (орендарі житла, внутрішньо переміщені особи), або без урахування окремих осіб з-поміж зареєстрованих в житловому приміщенні, що не проживають за місцем реєстрації.

Для отримання субсидії потрібні заява про призначення та надання житлової субсидії, декларація про доходи і витрати заявника, договір наймання (оренди) житла (за наявності), довідки про доходи (у разі зазначення у декларації доходів, інформація про які відсутня в ДФС, ПФУ). Ці документи можна надіслати поштою (зразки заяви та декларації) або оформити субсидії онлайн.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів скасував норму про збільшення на 50% соціальних нормативів на ЖКП при призначенні субсидій. Це нововведення стосуватиметься усіх, хто не проживає у "червоній" зоні епідбезпеки з коронавірусу.

Читайте також

1