У Верховній Раді нарахували понад чотири тисячі помічників

Найбільше помічників у фракції "Слуга народу"
У Верховній Раді нарахували понад чотири тисячі помічників
Верховна Рада (фото: president.gov.ua)
11 Серпня 2021, 22:05
читать на русском

У Верховній Раді понад 4 тисячі осіб працюють помічниками 421 народного депутата.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Наразі у Верховній Раді працюють 4 188 помічників, переважна більшість із них – 3 130 – на громадських засадах, 990 – за строковим трудовим договором на постійній основі, а 68 помічників – за строковим трудовим договором за сумісництвом, - йдеться у повідомленні.

Найбільше помічників у найбільшій фракції "Слуга народу". Але якщо рахувати кількість помічників у середньому на одного нардепа, то найбільше їх у "Батьківщини" (14), групи "Довіра" (13) та ОПЗЖ (12). Найменша кількість помічників на одного нардепа – 8 – у фракції "Голос".

У персональному вимірі максимальну кількість помічників — 31 — має нардеп від ОПЗЖ Юрій Павленко. У нього троє помічників працюють за строковим трудовим договором на постійній основі, один — за строковим трудовим договором за сумісництвом, решта — на громадських засадах, - зазначили в русі.

На другому місці за кількістю помічників ще один нардеп ОПЗЖ – Віктор Чорний, який має 30 помічників.

У фракції "Батьківщини" найбільше помічників – 29 – має нардеп Вадим Івченко. У владній фракції "Слуги народу" найбільше помічників – 29 – мають нардепи Сергій Мандзій, Святослав Юраш та Юлія Овчинникова.

У фракції ЄС 24 помічники має мажоритарник зі Львівщини Михайло Бондар, у фракції "Голосу" — депутатка Соломія Бобровська (22), у депутатській групі "Довіра" – нардепи Сергій Шахов (25), Максим Єфімов (24) та закарпатський мажоритарник Роберт Горват (24).

Нагадаємо, що українські політичні партії та їхні регіональні осередки отримали у 2020 році фінансування у сумі 2 млрд 69 млн грн, найбільше фінансування дісталося пропрезидентській партії "Слуга народу".

Читайте також

1