У Верховному суді визначилися щодо позовів про заборону телеканалів

Одному з позивачів відмовили у відкритті провадження, другу заяву відправили на доопрацювання
У Верховному суді визначилися щодо позовів про заборону телеканалів
суд, суддя Фото: Ekaterina Bolovtsova з Pexels
10 Лютого 2021, 20:15
читать на русском

Касаційний адміністративний суд виніс ухвали у справах за позовами громадян, які оскаржують закриття телеканалів 112, ZIK та NewsOne.

Про це повідомили на сторінці Верховного суду у Фейсбуці.

Одну із двох заяв залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня вручення ухвали для усунення недоліків.

В суді пояснили, що позивач не навів обґрунтування про порушення оскаржуваним Указом прав, свобод та інтересів, за захистом яких він звернувся до суду.

Читайте також

За іншою заявою суд відмовив у відкритті провадження. Суд зазначив, що фактично зміст позовної заяви "свідчить про те, що її подано в інтересах та на захист прав інших осіб – юридичних осіб, які, за твердженнями позивача, є власниками телеканалів".

Крім того, в суді повідомили, що 8 лютого до суду надійшов ще один позов із подібними позовними вимогами (справа № 9901/26/21). Верховний Суд має вирішити чи відкривати провадження протягом п’яти днів з дня надходження до адміністративного суду позовної заяви.

До Верховного суду України надійшли два позови, які оскаржують указ президента України Володимира Зеленського про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій до телеканалів "112 Україна", "NewsOne" і ZIK.