Рішення про санкції на телеканали Медведчука оскаржили у Верховному суді

До суду надійшли одразу два позови про оскарження указу президента
Головне
Рішення про санкції на телеканали Медведчука оскаржили у Верховному суді
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
4 Лютого 2021, 21:06
читать на русском

До Верховного суду України надійшли два позови, які оскаржують указ президента України Володимира Зеленського про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій до телеканалів "112 Україна", "NewsOne" і ZIK.

Про це повідомили на сайті Верховного Суду.

Сьогодні, 4 лютого 2021 року, в Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду надійшло два позови громадян, які оскаржують указ президента України від 2 лютого 2021 №43/2021 "Про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 2 лютого 2021 "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться у повідомленні.

Позовам, які надійшли до суду, присвоєні реєстраційні номери справ - №9901/22/21, №9901/23/21.

Читайте також

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"

1