У війні проти України російська армія випробовує нові зразки озброєння

Росія порушує всі норми та звичаї війни
У війні проти України російська армія випробовує нові зразки озброєння
СБУ передала в Міноборони військове озброєння Фото: ssu.gov.ua
15 Червня 2022, 10:10
читать на русском

Російські бойовики під час війни в Україні використовують не лише заборонену зброю, а й випробовують нові зразки озброєння.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Росіяни використовують широкий спектр забороненої міжнародними нормами зброї. Є правила і звичаї війни, які дозволяються міжнародним правом. Тому, дійсно, є зброя, яка дозволена, а є зброя, яка заборонена. І ось росія використовує весь спектр забороненої зброї. Щобільше, у них частина озброєння є на дослідженні, вони використовують війну для випробовування нових своїх зразків, і все це тут застосовується, - сказала вона.

Нагадаємо, раніше керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков розповів, що у Харківській області щодня фіксують людські втрати та руйнування, зокрема, від застосування заборонених видів зброї.

Ми фіксуємо використання противником касетних снарядів, зокрема — 9Н235 та 9Н210. Це осколково-фугасний касетний бойовий елемент, призначений для знищення живої сили противника, легкої та неброньованої техніки, який споруджується в некеровані реактивні ракети "Смерч" та "Ураган", – розповів головний прокурор краю.

Також є випадки застосування мін різного типу, зокрема, протипіхотних — ПОМ, так звані пелюстки тощо, від яких страждає цивільне населення.

Читайте також