У Вінниці мікроавтобус без водія убив літню жінку

Водія можуть позбавити волі на строк до 8 років
У Вінниці мікроавтобус без водія убив літню жінку
Національна поліція України
2 Грудня 2020, 16:07
читать на русском

Поліціянти розслідують обставини дорожньо-транспортної пригоди, що сталась у Вінниці, унаслідок якої загинула місцева мешканка.

Про це повідомила пресслужба поліції Вінницької області.

У поліції зазначили, що 1 грудня близько 12:10 у Вінниці по вулиці Келецькій сталась ДТП за участю мікроавтобуса Renault Master та пішохода.

Некерований автомобіль здійснив наїзд на 74-річну вінничанку, яка від отриманих тілесних ушкоджень померла, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що 28-річний водій залишив авто на стоянці та пішов до магазину. Після цього мікроавтобус почав самовільно рухатися та здійснив наїзд на літню жінку, яка знаходилась на тротуарі перед автомобілем. Жінку забрали до лікарні, де від отриманих травм вона померла під час отримання медичної допомоги.

Читайте також

Поліція ще повинна провести низку експертиз для встановлення причин ДТП.

Мікроавтобус, ДТП

Фото: Нацполіція

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачене покарання до 8 років позбавлення.

Нагадаємо, що у Кременецькому районі Тернопільської області трапилася ДТП за участі легковика і мікроавтобуса, в результаті якої загинула одна особа, ще п`ятеро – у лікарні.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Смертельні ДТП щодня: як зменшити смертність на дорогах".