У Вінниці судитимуть поплічницю Анатолія Шарія, яка працювала на окупантів

Жінка передавала інформацію про ворожі ракетні обстріли
У Вінниці судитимуть поплічницю Анатолія Шарія, яка працювала на окупантів
Обшуки в офісах партії Шарія Фото: СБУ
2 Червня 2022, 14:33
читать на русском

Слідчі завершили досудове розслідування щодо поплічниці Анатолія Шарія, яка підтримувала агресію рф та виправдовувала злочини ворога.

Як повідомили в СБУ, зловмисниця входила до складу забороненої в Україні Партії Шарія та підтримувала тісні зв'язки з кремлівськими пропагандистами.

А спілкуючися зі своїми контактами в російській федерації, вона передавала інформацію щодо ворожих ракетних обстрілів по Вінниці:

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо місцевої жительки, яка підтримувала агресію рф та виправдовувала злочини окупантів. Встановлено, що зловмисниця входила до складу забороненої в Україні "партії шарія" та підтримувала тісні зв’язки з кремлівськими пропагандистами, - йдеться у повідомленні.

Наразі матеріали кримінального провадження направлено до суду.

Нагадаємо, 30 липня 2020 року Окружний адміністративний суд Києва відкрив справу щодо заборони діяльності "Партії Шарія". Через пів року, 16 лютого 2021 року Служба безпеки України повідомила про підозру проросійському блогеру Анатолію Шарію, який живе в Іспанії, за статтею про державну зраду та порушення рівноправності громадян. Також українська спецслужба викликала його на допит, який Шарій проігнорував.

25 лютого Анатолія Шарія оголосили у всеукраїнський розшук, його розшукова картка з’явилася на сайті МВС. Він вказаний як особа, що переховується від органів досудового розслідування. Крім того, Печерський районний суд Києва видав ухвалу, якою дозволив затримати Шарія та доставити до слідчих органів.

1