У Вінницькій області викрили хакерів, які атакували бази даних місцевих вишів

Зловмисники отримували доступ до екзаменаційних білетів і продавали відповіді за гроші
У Вінницькій області викрили хакерів, які атакували бази даних місцевих вишів
Хакери (Фото: СБУ)
9 Листопада 2020, 13:14
читать на русском

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили хакерське угрупування, яке втручалось у роботу комп’ютерних програм та інформаційних ресурсів вищих навчальних закладів Вінниччини.

Про це повідомили на сайті СБУ.

Під час розслідування з`ясувалося, що хакери змінювали офіційну інформацію навчальних закладів та отримували доступ до файлів з відповідями на екзаменаційні білети. Отриману інформацію реалізовували замовникам за грошову винагороду.

Для блокування роботи вишів під час складання іспитів, зловмисники також здійснювали DDoS-атаки на інформаційно-телекомунікаційні системи навчальних закладів.

У межах кримінального провадження правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, sim-карти операторів стільникового зв’язку із доказами протиправної діяльності, а також банківські картки, на які надходили гроші від оборудки.

Слідство у справі триває.

Читайте також

Нагадаємо, днями у Києві кіберполіція викрила факт шахрайського заволодіння нерухомістю за допомогою комп’ютерного вірусу. Зловмисники надіслали "вірусного" електронного листа державному нотаріусу. Таким чином вони отримали віддалений доступ до його комп’ютера. Потім внесли неправдиві відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Відтак змінили право власності на нежитлову будівлю у центрі Києва площею близько 250 квадратних метрів.