У власників криптовалюти Solana хакер украв мільйон доларів

Власники криптовалюти зайшли на фальшивий сайт і відкрили доступ до своїх криптогаманців
У власників криптовалюти Solana хакер украв мільйон доларів
Криптовалютна біржа Фото: Tima Miroshnichenko з Pexels
4 Вересня 2021, 02:09
читать на русском

Невідомий хакер здійснив успішну фішингову атаку на проєкт блокчейну Solana і вкрав криптовалюти і NFT-токенів на понад один мільйон доларів, а унікальні зображення потім продав онлайн.

Про це пише портал StockHead.

Попередньо зловмисник "клонував" сайт Aurory Project, а потім розмістив посилання на фішингову сторінку зі схожою адресою в офіційному discord-каналі проєкту в ніч на 1 вересня.

Кілька користувачів перейшли на фальшивий сайт і надали хакеру доступ до своїх гаманців. Нині посилання на сайт шахрая вже не активне, проте за одну ніч йому вдалося перевести на свій гаманець 10 600 токенів Solana, загальна вартість яких склала майже 1,1 млн доларів. Більшу частину криптовалюти він уже конвертував в Ethereum.

Крім того, хакеру вдалося викрасти 295 NFT, включаючи Bold Badgers, Degenerate Apes, "справжніх Авроріанців" і SolBears. деякі з них на наступний день продали на спеціалізованій торговельній площадці Solanart.

Команда Aurory Project поки що не прокоментувала фішингову атаку.

Нагадаємо, 10 серпня хакери зламали блокчейн-платформу Poly Network та вивели з неї криптовалюти на понад 600 мільйонів доларів. Було виведено 2 858 токенів криптовалюти Ethereum (на 267 мільйонів доларів), 6 610 токенів Binance (252 мільйони доларів) та токени USDC у мережі Polygon на майже 85 мільйонів доларів.

Читайте також