У водах Шотландії запрацювала найпотужніша у світі турбіна для вироблення електроенергії

Завдяки турбіні генеруватиметься потенційне паливо відоме як "зелений водень"
У водах Шотландії запрацювала найпотужніша у світі турбіна для вироблення електроенергії
Турбіна Orbital O2 (фото: orbitalmarine.com)
30 Липня 2021, 05:05
читать на русском

У водах Шотландії, поблизу Оркнейських островів, запрацювала найпотужніша у світі турбіна Orbital O2 для виробництва електроенергії. Вона використовує енергію припливів.

Про це йдеться на сайті розробника Orbital Marine Power.

За словами представників компанія, турбіна Orbital O2 - найпотужніша установка подібного роду у світі. Її довжина становить 74 м, а працюватиме вона у водах біля Оркнея наступні 15 років. Завдяки енергії припливів близько 2000 будинків Великої Британії зможуть задовольнити щорічну потребу в електроенергії.

Крім того, турбіна Orbital O2 подаватиме струм до електролізної установки на березі Оркнейських островів. Там генеруватиметься потенційне паливо відоме як "зелений водень". Воно утворюється завдяки електролізу води з мінімумом шкідливих викидів.

За словами гендиректора Orbital Marine Power Ендрю Скотта, запуск турбіни є "важливою віхою" для компанії. Він висловив сподівання, що Orbital O2 стане поштовхом для того, щоб припливні потоки води використовували як енергію у всьому світі.

Нагадаємо, що екологи заявили, що рівень світового океану підіймається швидше за найгірші прогнози, і щоб розв'язати проблему: потрібно зменшити викиди вуглецю в повітря.

Читайте також

1