Екологи попереджають про швидкий підйом рівня води у світовому океані

Потрібно скоротити викиди на 200 мільярдів метричних тонн вуглецю
Екологи попереджають про швидкий підйом рівня води у світовому океані
Лід (фото: pexels)
7 Лютого 2021, 07:30
читать на русском

Екологи заявили, що рівень світового океану підіймається швидше за найгірші прогнози, і щоб розв'язати проблему: потрібно зменшити викиди вуглецю в повітря.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зміна клімату спричиняє більш швидке зростання рівня води в океанах, ніж раніше передбачали навіть найбільш песимістичні прогнози вчених, - йдеться у статті.

Екологи стверджують, що країнам доведеться обмежувати викиди парникових газів навіть більше, ніж очікувалося, щоб стримати зростання рівня води. Дослідники наголошують, що до кінця століття підйом світового океану на пів метра може очікуватися, якщо температура підніметься максимум на 0,5 градуса Цельсія.

Читайте також

Проте вода може піднятися більш ніж на один метр, якщо стане тепліше на 2 градуси, і це ймовірно станеться за нинішніх умов, якщо не зміниться кліматична політика людства, - йдеться у повідомленні.

Геофізик з Університету Копенгагена Аслак Грінстед вважає, що потрібно скоротити викиди на ще 200 мільярдів метричних тонн вуглецю, і лише це допоможе світу залишатися в межах попередніх прогнозів.

Нагадаємо, що понад 60% людей у світі вважають, що зміна клімату є "глобальною надзвичайною ситуацією", яка становить серйозну загрозу для всього людства.

1