У ВООЗ повідомили, коли Україна отримає вакцину від коронавірусу

Україна отримає вакцину в рамках Фонду глобального доступу до вакцин COVID-19
Важливо
У ВООЗ повідомили, коли Україна отримає вакцину від коронавірусу
Вакцина (фото: Shutterstock)
13 Листопада 2020, 21:15
читать на русском

Україна зможе отримати першу партію успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року.

Про це заявив голова Офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт, передає Deutsche Welle.

Україна отримає вакцину в рамках Фонду глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX).

Як ми знаємо, уряд України вже висловив зацікавленість бути частиною механізму COVAX і наразі працює над національними документами, щоб задовольнити всі вимоги. Україна також зараз вирішує питання щодо визначення груп ризику, які слід вакцинувати першими, - повідомив Хабіхт.

Читайте також

Він зазначив, що Україна може розраховувати на виділення до 8,34 мільйона доз вакцини до кінця 2021 року. Відповідно до даних Державної служби статистики України це 20% від наявного в країні населення.

Голова Офісу ВООЗ в Україні зазначив, що вакцина, швидше за все, буде розподілена серед дорослих з високим ризиком, як, наприклад, літні люди та особи, які страждають на захворювання.

Нагадаємо, що виробники вакцини проти коронавірусу Pfizer та їх німецький партнер BioNTech заявили, що їхня вакцина проти COVID-19 показує значно кращі результати, ніж більшість експертів сподівалися, і на 90% ефективніша.

1