У ВООЗ підготували план розподілу вакцини від COVID-19

Країни повинні зосередитися на порятунку життів
У ВООЗ підготували план розподілу вакцини від COVID-19
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
17 Грудня 2020, 15:04
читать на русском

Директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ханс Клюге вважає, що першого постачання вакцини не вистачатиме для вакцинування одразу всіх цільових груп. Проте, ВООЗ розробили план розподілу вакцини.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

У пріоритеті – близько 3% населення, які є працівниками охорони здоров'я та соціального захисту. Потім у нас є люди, які страждають багатьма хворобами одночасно, з хронічними захворюваннями, які призводять до зниження імунітету. І третя група – це люди старше 65 років – це ще 17% населення, - сказав він.

Читайте також

За його словами, він налаштований оптимістично на боротьбу із пандемією.

Чому? Тому що вперше я бачу світло в кінці тунелю у зв'язку з розробкою вакцини, - заявив він.

Директор ВООЗ зазначив, що країни повинні зосередитися на порятунку життів та запобіганні захворювань, оскільки світ все ще знаходиться в розпалі пандемії.

Я думаю, що зараз ми все ще в розпалі пандемії. Ми повинні зосередитися на порятунку життів, запобіганні захворювань і поліпшенні даних, - вважає він.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) вважають, що повний локдаун не один з найкращих варіантів для боротьби з коронавірусом. У ВООЗ схиляються до застосування більш м'яких обмежень.

1