У ВООЗ закликали припинити політизацію COVID-19

Відмова від політизації пандемії допоможе спинити й стримати поширення COVID-19
У ВООЗ закликали припинити політизацію COVID-19
Коронавірус (фото: pexels)
27 Жовтня 2020, 10:40
читать на русском

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адганом Гебреєсус закликав лідерів країн усього світу не вдаватися до політизації ситуації з пандемією COVID-19.

Про це лідер ВООЗ заявив на брифінгу.

Там, де було політичне розмежування на національному рівні; там, де проявлялося кричуща неповага до науки і фахівців в області охорони здоров'я, поширилася плутанина, збільшилося число випадків захворювання і смертності. Ось чому я неодноразово говорив: припиніть політизацію COVID-19, - наголосив глава ВООЗ.

За його словами, відмова від політизації пандемії допоможе спинити й стримати поширення COVID-19.

Читайте також

Гебреєсус також закликав уряди всіх країн діяти в нинішніх складних пандемічних умовах швидко, додавши, що пандемія - це "політичний футбол".

Прийняття бажаного за дійсне або навмисне відволікання уваги не запобігають передачі і не врятують життя. Що врятує життя, так це наука, рішення і солідарність, - заявив очільник ВООЗ.

Нагадаємо, що у суботу, 24 жовтня, напередодні дня місцевих виборів Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Україні нагадало, як захиститися від коронавірусної хвороби COVID-19 на виборчій дільниці під час голосування.

1