У ВООЗ змінили правила щодо носіння маски під час занять спортом

Раніше правила були іншими
У ВООЗ змінили правила щодо носіння маски під час занять спортом
Дівчина у масці, спорт (фото: Unsplash)
5 Грудня 2020, 09:29
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров'я вирішили змінити свої рекомендації щодо носіння захисної маски під час занять спортом.

Тепер організація не радить одягати захисні засоби під час заняття спортом. Також не потрібно носити респіратори з клапанами, через те, що клапан видиху може пропускати повітря.

Про це повідомляє пресслужба організації на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

ВООЗ не рекомендує носити маски під час інтенсивних занять спортом, адже маска може заважати комфортному диханню. При цьому слід дотримуватися дистанцію не менше 1,5 метра і добре провітрювати приміщення. Особливу увагу слід приділяти дезінфекції поверхонь, яких часто стосуються, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Як зазначили в організації, одне носіння маски не може захистити від вірусу.

Важливо робити і інші речі:

  • дотримуватися дистанції,
  • уникати великого скупчення людей,
  • чхати і кашляти в лікоть або одноразову хустку,
  • добре провітрювати приміщення.

Також важливо ретельно мити руки до і після використання маски, а також правильно її одягати, носити, знімати і прати (стосується багаторазових масок).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Всесвітня організація охорони здоров'я випустила оновлені рекомендації по використанню медичних масок. Зазначається, що людям слід носити маски поза приміщеннями, якщо неможливо дотримуватися дистанції як мінімум метр.