У Японії сімох чиновників покарали за те, що вони йшли з роботи на дві хвилини раніше

Крім них покарали службовицю, яка вела табель і записувала їм ці дві хвилини як робочі
У Японії сімох чиновників покарали за те, що вони йшли з роботи на дві хвилини раніше
Автобус, Японія (Фото: Pixabay)
17 Березня 2021, 01:13
читать на русском

Сімох співробітників міського управління освіти міста Фунабасі в Японії покарали за те, що вони від травня 2019 року до січня 2021-го року йшли з роботи на дві хвилини раніше, щоби встигнути на автобус.

Про це йдеться в заяві управління освіти, пише Sora News.

В управлінні розповіли, що співробітники залишали робочі місця о 17:13, щоб встигнути на автобус о 17:17. А в табелях вказувався час виходу з роботи — 17:15. Держслужбовці поспішали, тому що наступний автобус приходить тільки через пів години.

Усім чиновникам оголосили догану, а службовиці, яка вносила в табелі неправильний час, протягом трьох місяців платитимуть знижену зарплату. Управління планує таким чином утримати 137 тисяч єн (34,6 тисячі грн) як компенсацію за завдану співробітниками шкоду.

Читайте також

Японці співчувають покараним працівникам і вважають, що держслужбовці наразі не можуть мати гнучких режимів роботи — їм слід поговорити з профспілкою про зміну робочого часу або про перехід на гнучку систему часу.

Скільки компаній платять точно щохвилини? В такому випадку співробітники, які працюють одну хвилину понаднормово, повинні отримувати за неї гроші, — обурилися громадяни.

Також японці зазначили, що управління освіти могло б домовитися про мінімальну зміну розкладу руху автобусів, щоби вони приїжджали б трохи раніше.

Нагадаємо, влада Китаю стратила колишнього керівника державної компанії China Huarong Asset Management Co Лая Сяоміня, який мав сотню коханок та отримав понад 278 мільйонів доларів хабаря нібито на утримання своїх дітей.

1