У Запорізькій області окупанти вводять рублі

На території регіону російських військових стало значно більше
У Запорізькій області окупанти вводять рублі
Російський рубль / фото з відкритих джерел
29 Квітня 2022, 10:05
читать на русском

Російські окупанти продовжують обстрілювати населені пункти в Запорізькій області. Вони використовують цивільних українців як живий щит та змушують вводити "рублеву зону".

Про це повідомила пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації.

Жителів Василівки розповіли, що в місті стало значно більше російських військових. Вони розміщуються в житлових кварталах, щоб ховатися за цивільними і використовувати їх як живий щит.

Крім цього, загарбники роздають гуманітарну допомогу і медикаменти тільки тим, хто їх підтримує і сприяє їх злочинній діяльності. Багато жителів співпрацювати з росіянами відмовляються.

В Пологівському районі також залишається напруженою ситуація. Кількість руйнувань збільшується щодня через терористичні дії російських військових.

Під обстрілами перебувають Оріхів і Гуляйполе, а також населені пункти навколо. У селах Ботієве та Строганівка Мелітопольського району окупаційна комендатура вимагає від підприємців відкривати магазини, кафе, місця відпочинку та дозвілля.

Нагадаємо, що з 1 травня росіяни вводять рублеву зону на тимчасово окупованих територіях Херсонській області. "Перехідний період" триватиме чотири місяці, після чого російський рубль стане єдиною валютою на Херсонщині.

Читайте також

1