У застосунку "Київ Цифровий" з'явилися нові функції

Користувачі зможуть зручніше сплачувати за проїзд QR-квитками
У застосунку "Київ Цифровий" з'явилися нові функції
Картка “Київ Цифровий” Фото: КМДА
9 Листопада 2021, 15:20
читать на русском

У столиці вдосконалили застосунок "Київ Цифровий" та додали у нього новий функціонал.

Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) і заступник голови КМДА Петро Оленич на своїй Фейсбук-сторінці.

Зокрема, у новій версії "Київ Цифровий" спрощено сервіс QR-квитків та додано таймер для автоматичного завершення паркування.

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Олег Половинко повідомив, що "повний перехід на е-квиток зафіксував користувацьку історію, яка плутала людей".

То ж ми спростили сценарій оплати проїзду QR-квитками і вдосконалили функціонал "Квиток проскановано", – розповів він.

Автоматичне завершення паркування

Функціонал сервісу погодинного паркування в застосунку розширили. Відтепер водії можуть запланувати час автоматичного завершення паркування. Після початку паркування водій може встановити час, коли треба завершити паркування автоматично та зупинити нарахування оплати.

За 15 хвилин до автоматичного завершення застосунок надсилає повідомлення з попередженням. Водій може змінити час автоматичного завершення або скасувати його та завершити паркування самостійно. Водії, які завершують паркування самостійно, можуть отримувати щогодинні нагадування про активне паркування.

Фото: facebook.com/polovynko.oleg

Зручніша оплата проїзду QR-квитками

У застосунку удосконалили оплату проїзду QR-квитками та додали інструкцію, як оплатити проїзд у наземному транспорті.

Щоб оплатити проїзд QR-квитком з екрана смартфона, потрібно:

  • Придбати квиток у "Київ Цифровий".
  • Просканувати квиток на валідаторі.
  • Сигнал на валідаторі, що квиток дійсний, є підтвердженням оплати проїзду. Більше не знадобиться додаткових підтверджень у застосунку.

Коли застосунок отримає інформацію про використання квитка, на екрані з’явиться час використання та кнопка "Показати контролеру", щоб можна було швидко надати квиток для перевірки.

За 2 години після використання квиток автоматично видалиться з екрана та не заважатиме користувачам оплачувати проїзд дійсними квитками. Запис про використання квитка та квитанція, що підтверджує його придбання, будуть збережені у стрічці новин, - розповів Половинко.

У застосунку також удосконалили деякі екрани та прискорили роботу сервісів.

Оновлену версію "Київ Цифровий" можна завантажити у App Store або Google Play.

Нагадаємо, у квітні в новій версії застосунку "Київ Цифровий" удосконалили сервіси паркування та повернення евакуйованих автівок.

Читайте також

1