У жовтні кількість нових хворих на COVID-19 різко зросте, але це буде не пік - лікар

Не всі хворі зможуть отримати медичну допомогу через переповнені лікарні
Головне
У жовтні кількість нових хворих на COVID-19 різко зросте, але це буде не пік - лікар
Медик у захисному костюмі, коронавірус Фото: УНІАН
26 Вересня 2021, 07:07
читать на русском

У жовтні в Україні очікується серйозне зростання кількості нових хворих на коронавірус. Втім, це ще не буде піком захворювання.

Про це сказала завкафедри епідеміології Харківського медуніверситету Тетяна Чумаченко в етері телеканалу "Україна 24".

За її словами, якщо українці й надалі будуть ігнорувати карантинні правила та уникатимуть вакцинації, то в жовтні очікується суттєве зростання кількості хворих.

Ми вже зараз бачимо, що кількість госпіталізацій починає перевищувати кількість людей, які виписуються. Це означає, що у нас починають наповнюватися клініки, і, можливо, вони будуть переповнені, і кожна людина не зможе отримати кваліфіковану допомогу, - сказала лікар.

Чумаченко закликала українців вакцинуватись, особливо людей старшого віку та інших українців з груп ризику. Вони мають високий шанс захворіти на COVID-19 у важкій формі. Оскільки надалі через велику кількість пацієнтів, не всі зможуть отримати якісну медичну допомогу.

Нагадаємо, що в Україні з кожним днем зростає захворюваність на коронавірус. В деяких областях країни перевищені епідеміологічні показники, які визначені в постанові Кабінету Міністрів України. Одні - близькі до "червоної" зону карантину, в інших -  повністю заповнені ліжкомісця для хворих.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1