У жовтні на прикордонних пунктах пропуску запрацює електронна черга

Використання е-черги буде повністю безплатним
У жовтні на прикордонних пунктах пропуску запрацює електронна черга
Пункт пропуску фото: Державна прикордонна служба
12 Вересня 2022, 15:11
читать на русском

Від жовтня 2022 року на прикордонних пунктах запустять сервіс Електронної черги.

Про це у Facebook написав заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

За його словами, на першому етапі буде запущений пілотний проєкт на одному з пункту пропусків. У тестовому режимі працюватиме web-портал на якому можна буде записатися в чергу з будь-якої точки виїзду.

Найєм додав, що до кінця року буде презентовано мобільний застосунок. Система передбачатиме інтеграцію з митними базами даних для того, щоб попередньо можна було визначити пріоритетність вантажів. Таким чином вона зможе самостійно управляти потоками вантажів у залежності від групи товарів згідно з даними попередньої митної декларації.

Також заступник додав, що використання е-черги буде повністю безплатним для перевізників та не передбачатиме жодних обов’язкових заїздів до сервісних зон чи будь-якого людського втручання в систему.

Ми свідомі того, що сама по собі електронна черга не вирішує питання простою вантажів. Це залежить виключно від пропускної здатності прикордонних пунктів пропуску. Між тим попереду – зима. Очікування черги вздовж трас у мороз, по-перше, некомфортно, по-друге призводить до додаткових витрат водіїв. Е-черга надаватиме зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити час та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації, - написав заступник міністра.

Нагадаємо, що Міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що Львівський аеропорт може першим відновити польоти.

Читайте також