У ЗМІ назвали прізвища нового командувача Сухопутних військ та начальника Генштабу ЗСУ

Сухопутні війська очолить Олександр Павлюк, а Генштаб - Анатолій Баргелевич
У ЗМІ назвали прізвища нового командувача Сухопутних військ та начальника Генштабу ЗСУ
Анатолій Баргелевич
9 Лютого 2024, 16:43
читать на русском

Новим командувачем Сухопутних військ ЗСУ замість Олександра Сирського стане заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

Олександр Павлюк

Про це пише видання  ZN.UA з посиланням на власні джерела у Міноборони.

Водночас співрозмовник додав, що керівником Генштабу ЗСУ планують призначити командувача Силами територіальної оборони Анатолія Баргелевича.

За даними ZN.UA, готуються подання на призначення Павлюка та Баргелевича указами президента.

Нагадаємо, у четвер, 8 лютого, увечері президент Володимир Зеленський звільнив головнокомандувача ЗСУ, генерала Валерія Залужного. За словами глави держави, з цього дня до роботи приступить нова команда на чолі з екскомандувачем Сухопутних військ ЗСУ Олександром Сирським.

Станом на зараз вже відомо, що на керівні посади в армії розглядають бригадних генералів Андрія Гнатова, Михайла Драпатого, Ігоря Скибюка та полковників Павла Паліссу і Вадима Сухаревського.

Минулого тижня президент Володимир Зеленський зустрівся з Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним, щоб особисто обговорити питання його відставки. Глава держави запропонував головному написати рапорт на звільнення, проте не запропонував іншу значиму посаду, яку той міг би обійняти.

1