У ЗСУ пояснили, чому командування російських військ втекло з Херсону

Вогневий контроль ЗСУ над транспортними та логістичними артеріями дуже потужний
У ЗСУ пояснили, чому командування російських військ втекло з Херсону
Російські військові, окупанти / Фото: Getty Images
17 Серпня 2022, 15:14
читать на русском

Військове командування ЗС РФ втікає з тимчасово окупованого Херсону. Це значить, що їм наступ менш важливий, ніж збереження власних життів.

Про це повідомила керівниця пресцентру сил охорони і оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Скоріш за все, це (втеча командування росіян - ред.) означає, що комусь треба зберегти своє життя і комусь дуже лячно за свої перспективи. І усвідомлення того, що наш вогневий контроль над транспортними та логістичними артеріями потужній і невідворотній, - зазначає Гуменюк.

За її словами, орки використовуючи мости для перевезення легкою автотехнікою своїх "безцінних" життів, все ж таки ризикують.

Бо розуміють, що ушкодження, які ми завдаємо, достатньо красномовні. Тобто, не витримають ці логістичні маршрути перевезення важкої техніки та підтягування резервів, допомоги військової такої вже не буде, - пояснила Гуменюк.

Також вона дала відповідь на питання, чи можливий наступ росіян при таких обставинах на цьому напрямку.

В умовах сучасного ведення бою та управління (все ж існує дистанційне управління військами) вони зможуть зараз використовувати та будуть намагатися, але те, що їх не настільки цікавить результативність цієї операції, а збереження своїх життів, то це очевидно, - зазначає речниця.

Нагадаємо, що в окупованому Херсоні російські загарбники влаштували катівню у підвалі, де утримують викраденого мера Ігоря Колихаєва та ще до 70 місцевих жителів.

Читайте також