Учасникам ЗНО з найвищим результатом платитимуть премії

29 Грудня, 13:58
читать на русском

Уряд схвалив запровадження щорічної премії учасникам зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з найвищим результатом.

Кабмін вирішив матеріально заохочувати обдарованих учнів, які своїми досягненнями у навчанні "сприяють підвищенню авторитету нашої держави на міжнародній арені та засвідчують високий рівень освіти в Україні".

Як повідомляє пресслужба Кабміну, міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет (досьє міністра Шкарлета), коментуючи необхідність запровадження премії, сказав, що уряд схвалив проєкт указу президента і його передадуть на підпис Зеленському.

Читайте також

Проєкт документа передбачається заснування 20 щорічних премій, які виплачуватимуться одноразово. Кожна Премія становитиме 5 тисяч гривень. Премії призначатимуться відповідно до результатів ЗНО учасників, які набрали 200 балів із двох і більше навчальних предметів, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Закарпатській області за найвищий бал із зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році випускники можуть отримати по 50 тисяч грн. Так, 50 тисяч гривень можуть отримати випускники, які склали ЗНО у 2021 році на 200 балів.

Розмір грошової винагороди збільшили вдвічі, для вчителів до десяти тисяч гривень. Також по 1000 грн можуть отримати школярі, які закінчуватимуть школу.

1