Учень із симптомами COVID-19: що робити

У разі підтвердження COVID-19 в одного школяра, усі його однокласники йдуть на самоізоляцію
Учень із симптомами COVID-19: що робити
Школа (Фото: НУШ)
1 Вересня 2021, 09:20
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я створило інструкцію для вчителів, аби ті знали, що робити у випадку виявлення в одного з учнів симптомів COVID-19.

Про це повідомили в МОЗ.

Якщо тест підтверджує коронавірус, то діти повинні перейти на дистанційне навчання на два тижні, - йшлося в повідомленні.

Як зазначалося, учень з ознаками COVID-19 повинен одягнути маску, після цього його мають ізолювати у спеціально відведене приміщенні школи. У свою чергу вчителю потрібно проінформувати про це адміністратору школи та медпрацівникові, а школа повинна повідомити батькам дитини.

У класі, де перебував учень з симптомами інфекційної хвороби, потрібно провести провітрювання поза графіком та дезінфекцію поверхонь.

Якщо в школяра підтвердять COVID-19, то його однокласники повинні піти на самоізоляцію до отримання результатів лабораторних досліджень. У разі негативного тесту, діти повернуться до навчання. Якщо тест підтвердить інфекційну хворобу, то школярі перейдуть на дистанційне навчання на два тижні.

Нагадаємо, психолог-практик розповів, як поводитися батькам і вчителям, аби попередити і протидіяти систематичному знущанню і цькуванню дітей у школах.

Читайте також

1