Де в Києві можна буде освятити паску на Великдень: перелік церков ПЦУ
Обираючи собі їжу коти більше орієнтуються на склад їжі і її поживність, ніж на аромат, смак і текстуру.
Відповідне дослідження біологів опубліковане в журналі Royal Society Open Science.
Щоб вивчити фактори, що впливають на вибір корму для кішок, дослідники провели серію експериментів.
У першому вчені запропонували кицькам вологий корм з трьома різними смаками: кролика, риби та апельсина. Їжа мала приблизно однакове співвідношення білків і жирів. Кішки найчастіше обирали рибу, потім - кролика і вкрай рідко - апельсин.
Однак, коли дослідники поміняли співвідношення білків і жирів в кормах, зробивши апельсиновий корм більш поживним і збалансованим, ніж інші, кішки несподівано почали вибирати його.
Як саме коти визначають, що їжа відповідає їхнім потребам і бажанням, учені не змогли відповісти.
Ще одне дослідження показало, що домашні киці здатні сприймати гіркоту на молекулярному рівні, що дозволяє їм з неймовірною точністю ідентифікувати небажані інгредієнти в їжі. Це також, ймовірно, одна з причин, через які кішки відмовляються від певних продуктів.
Читайте також
Нагадаємо, кіт-мандрівник з Одеси доїхав до Ізраїлю в контейнері з цукерками. Як з'ясувалося, раніше камери спостереження зафіксували, що тварина непомітно пробралася в контейнер з цукерками ще при завантаженні. Котика оглянули ветеринари, його здоров`ю нині нічого не загрожує.