Удвічі зросла кількість киян, які хочуть вакцинуватися проти коронавірусу

Місяць тому лише 27 % мешканців столиці хотіли вакцинуватися, зараз - 50%
Удвічі зросла кількість киян, які хочуть вакцинуватися проти коронавірусу
Вакцинація від коронавірусу (Фото: Запорізька ОДА)
16 Квітня 2021, 00:13
читать на русском

За місяць у Києві майже вдвічі зросла кількість охочих зробити щеплення від коронавірусу - з 27% до 50%.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

За останній місяць майже удвічі зросла кількість тих, хто висловив бажання особисто зробити щеплення від коронавірусу (з 27% до 50%). 48% не готові вакцинуватися. Найбільше останніх серед молодої вікової категорії, - йдеться у дослідженні.

Соціологи кажуть, що 52% киян висловили хвилювання через можливість особисто захворіти на коронавірус, 47% – не мають таких побоювань. За здоров’я своїх близьких та рідних хвилюються 83% опитаних киян, не хвилюються – 17%. Найвищі показники занепокоєності зафіксовано у старшій віковій групі та серед жінок.

Крім того, 37% жителів столиці зазначили, що вже хворіли на COVID-19. З них 64% стверджують, що мали позитивний тест, 35% – мали просто симптоми і не робили тесту. 42% легко перенесли захворювання, 42% – середньо, 9% – тяжко. Не хворіли на COVID-19 – 60%.

Ще 60% киян вказали, що особисто знають людей, які зараз хворіють на COVID-19. 39% опитаних сказали, що не знають. 42% зазначили, серед людей, яких вони особисто знали, є ті, хто помер від ускладнень коронавірусної хвороби. 57% зазначили, що у їхньому оточенні не було летальних випадків від COVID-19.

Читайте також

1