Угорщина почала вакцинувати українців із Закарпаття

Щеплення роблять препаратом від Johnson&Johnson
Угорщина почала вакцинувати українців із Закарпаття
Вакцинація (фото: компанія Johnson & Johnson)
5 Липня 2021, 15:09
читать на русском

Угорщина розпочала добровільну вакцинацію для іноземних громадян, які проживають на прикордонній території в сусідніх країнах, зокрема і для українців, які живуть на Закарпатті.

Про це повідомляють на сайті уряду Угорщини.

Люди, які проживають на Закарпатті, можуть пройти вакцинацію в певних пунктах перетину кордону і пунктах вакцинації прикордонних лікарень, куди автобуси доставляють від кордону на спеціально відведених автобусах, – йдеться в заяві.

Тих, хто хоче вакцинуватися в Угорщині, просять взяти з собою паспорт і офіційний документ, що підтверджує їхню адресу - нотаріальний акт, виданий в сусідній країні на його ім'я, що він проживає в населеному пункті, розташованому на території прикордонних адміністративних одиниць.

У повідомленні також нагадують, що Україна не входить до Шенгенської зони і тому для українців діють суворі правила перетину кордону.

Закарпатці можуть в'їхати в Угорщину для вакцинації в пунктах перетину кордону, визначених міністром внутрішніх справ: залізничний прикордонний перехід "Захонь", пункт пропуску "Косино-Барабаш", пункт пропуску "Дзвінкове-Лонья", – пояснили в уряді.

Нагадаємо, раніше Угорщина заявила, що хоче з липня безплатно вакцинувати мешканців сусідніх країн на прикордонних територіях. До переліку потрапили й українці із Закарпаття.

Читайте також

1